IZOLAREA CU SPUMA POLIURETANICA ...VARA RACOARE ... IARNA CALDURA

Izolarea cu spumă poliuretanică ...vara răcoare ... iarna căldură

În România iarna este foarte frig iar vara foarte cald.

Aplicată unde trebuie și cum trebuie spuma poliuretanică ne oferă atât confortul de care avem nevoie indiferent de anotimp, zi sau noapte dar și un mediu mai sănătos, fără igrasie și fără să mai pierdem nopți nedormite din cauza frigului sau a căldurii exagerate.

Spuma poliuretanică este cel mai rezistent (nu necesită nici o reparație zeci de ani) și mai bun izolant din lume datorită proprietăților termice, acustice și hidroizolante excelente dar și al aplicării într-un strat continuu, fără întreruperi, ceea ce reprezintă un avantaj incomparabil vis-a-vis de orice altă tehnologie de izolație.

Spuma poliuretanică se găsește în diferite compoziții chimice:

 • Spumă cu celule deschise.
 • Spumă cu celule închise.

Spuma poliuretanică cu celule deschise are mai multe caracteristici izolante privind bariera de vapor, permițând umidității să circule prin ea... aceasta aplicându-se în mod normal la interior, numai în locurile unde nu este nevoie de bariera hidro, sau în combinație cu o barieră hidro.

Densitatea fiind mică se poate umfla de până la 120 de ori față de volumul lichidului pulverizat.

Comparativ cu izolațiile din celuloză sau fibră de sticlă avantajul spumei poliuretanice constă în posibilitatea aplicării acesteia pe orice suprafață, în orice formă și a faptului că poate umple toate golurile.

Pentru a avea un rezultat satisfăcător spuma cu celule deschise trebuie aplicată într-un strat de cel puțin 15 cm.

Spuma poliuretanică cu celule închise pe lângă izolarea termică mai deține și avantajul izolării hidro.
Aceasta se poate umfla de 20-30 ori față de volumul lichidului pulverizat.

Pentru a obține rezultatul dorit atât hidro cât și termic spuma cu celule închise trebuie aplicată într-un strat de cel puțin 5 cm.

Aceasta poate fi aplicată pe orice suprafață, în oricare formă și înclinație crescând integritatea structurală cu 300.

Aplicată printr-o pulverizare corectă spuma poliuretanică, aderă și se întărește pe aproape orice surfață ceea ce o recomandă pentru toate lucrările industriale, comerciale și rezidențiale.

 • Izolația clădirilor de orice destinație, atât interior cât și exterior.
 • Pe ziduri.
 • Acoperișuri.
 • Fundații.
 • Piscine.
 • Lacuri artificiale.
 • Rezervoare de diferite capacități.
 • Camere frigorifice.

De asemenea se mai folosește și în diverse industrii:

 • Industria transportului.
 • Aviație.
 • Industria și transportul maritim.
 • Industria spațială.

O izolare calitativă se poate obține doar prin pulverizare corectă.

Chiar dacă aplicarea spumei poate părea la prima vedere floare la ureche ba mai mult din punct de vedere financiar aplicarea pe cont propriu pare o soluție ideală aceasta nu poate fi pulverizată în cantități mari oricum și de către oricine mai având și pretenția de a obține aceeași calitate ca și în cazul aplicării de către profesioniști cu echipamente profesionale.

Compoziția chimică diferă și doar cu echipamente performante si un training (instruire) pe măsură se poate ajunge la un rezultat calitativ.

Ne povestea un client că decizia de a achiziționa un echipament de aplicare spumă poliuretanică a venit ca urmare a unei demonstrații la care a participat, aceasta a constat în umplerea cu spumă poliuretanică a unei cavități (5-6 cm) dintr-unui zid de aprox 3mp.

Pentru jumătate din suprafață s-au folosit tuburi spray iar pentru cealaltă butelii umplute cu spumă.

Totul a durat mai bine de 6 ore ... spuma din tub trebuie aplicată foarte încet, chiar și așa tot se desprinde deoarece nu se întărește suficient de rapid ... 

Aplicarea cu ajutorul buteliilor din păcate nu oferă presiune constantă.

În cea de-a doua zi inițiatorul demonstrației a pulverizat un zid identic, însă cu un echipament de aplicare spumă poliuretanică Graco și în nu mai puțin de 3 minute a realizat o aplicare PERFECTĂ.

Cum menționam și mai sus compozitia chimică a spumei este diferită, orice metodă de aplicare pe suprafețe mari diferită de cea cu echipamente performante, nu este comparabilă și nici recomandată cea din spray-uri sau butelii poate lua foc.

Nu este nimic complicat de fapt este foarte simplu.

Aplicarea spumei poliuretanice se poate transforma într-o corvoadă și poate aduce mari pierderi daca nu este aplicată corect sau dacă echipamentele nu sunt complet funcționale și reglate corect în funcție de material pentru a se obține în final un mixaj optim.

Aplicată corect o astfel de izolație poate scădea considerabil factura la încălzire iarna și consumul ridicat de electricitate datorat aparatelor de climă pe timpul verii.

A fost demonstrat faptul că o clădire izolată cu spumă poliuretanică oferă o temperatură mai ridicată cu 15-20 de grade față de una cu izolație clasică (fibră de sticlă, celuloză) iarna și o temperatură mai scăzută cu 10-15 grade vara.

Astfel factorii climatici nu mai sunt o bătaie de cap atât pentru clădirile cu destinație rezidențială cât și pentru cele industriale.